2011-04-20 12:16:54• hírek • Szatmár.ro

Szolgálat a Régi kórházban

Nagyhét második napján a Szatmári Református Egyházmegye néhány lelkipásztora és nőszövetségi tagjai missziós szolgálatot végeztek a Régi korházban. Akárcsak legutóbb karácsony előtt, úgy most húsvét előtt is az örömhírt vitték azoknak az embereknek, akik lehet, hogy ezt az ünnepet nem tölthetik családjuk körében, vagy nem mehetnek el templomba hallgatni az Igét, pedig ők most „de mennének!..."

Balvinszky Sándor kórházlelkész a kórházmisszió fontosságáról beszélt, amikor elmondta: „A kórházmisszió küldetése: a betegség próbájában lévő, szenvedő ember felé a segítő, vigasztaló, bátorító szeretet megélése, érte, vele való imádság, a kegyelmes Isten jelenlétének, vezetésének felfedezése. Mindez a beteglátogatás, lelkigondozói beszélgetés, igehirdetés alkalmain keresztül gyakorolható. A betegek Isten Igéjével való erősítése, táplálása és lelkigondozása szükséges dolog."

Ebben a szolgálatban, ezen alkalommal, a lelkipásztorok fontos munkatársai a nőszövetség tagjai voltak, ezért Nagy Erika misszió előadó, a Szatmári Református Egyházmegye Nőszövetségének elnökét kérdeztük: Miért éppen a nők kísérték a lelkészeket?

„A nők, asszonyok mindig ott voltak Jézus közelében - mondta a lelkésznő. Az érzékeny női lélek képes átérezni a beteg lelkiállapotát, gondoskodó anyai érzések és kezek, amelyek a beteg gyermek gondozásában igen kifinomultak, gyakorlottá teszik a nőket arra, hogy beteg embereket odaadással gondozzanak, feléjük empátiával forduljanak, a szorgos kezek ápolják a sebeket, a gyakorlott kéz táplálni tudja a tehetetlen beteget és a száj imádkozni tud az Áldott Orvoshoz.


Nőszövetségi tagok és lelkészel vitték a kórházba az igét
Nőszövetségi tagok és lelkészel vitték a kórházba az igét


Nem hiába alakult a Nőszövetség világháború idején, hogy a sebesült katonák gondozását és ápolását felvállalja. A nőszövetség tagjai, mint Jézus Krisztus misszionáriusai küldetésben vannak. Mi vagyunk a mi Megváltónk meghosszabbított keze, lába, füle, szája. Jézus Krisztus tesz minket erre alkalmassá. Az Áldott Orvos küld ma is bennünket szolgálatba, korházakba, betegek mellé. Ilyen küldetéssel látogattuk meg a korház betegeit Húsvét előtt.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: